Den 25-31 oktober är det internationella EB-veckan. EB är en sällsynt hudsjukdom som innebär, enkelt uttryckt, att det saknas ett protein som gör att hudlagren håller ihop. Resultatet blir blåsor och sår vid minsta friktion. Sjukdomen är medfödd och det finns inget botemedel. Vissa typer av sjukdomen kan vara livshotande, eftersom blåsor inte uppstår bara i huden utan även i slemhinnorna, vilket kan leda till problem i andningsvägar och magtarmkanalen. Sjukdomen medför alltid ett stort lidande hos det drabbade barnet. Läs mer om sjukdomen här:

Socialstyrelsen om EB
EB-föreningen
Sällsynta diagnoser

EB-veckans främsta syfte är att sprida kunskap om sjukdomen. Därför vill jag bidra med det lilla jag kan och har gjort små bilder och knappar som du kan lägga in på din hemsida eller blogg. Under varje bild finns en kodsnutt som du kopierar och klistrar in på din hemsida. Längst ner på denna sida finns instruktioner om hur du gör på olika bloggplattformar.


 I WordPress:

Vill du lägga in en bild i ett blogginlägg väljer du i övre högra hörnet ”text” istället för ”visuell”. Klistra in koden. Gå tillbaka till visuellt läge för att fortsätta redigera. Vill du lägga in en bild i en widget väljer du widgeten ”text”. Klistra in koden där och spara.

I Blogger:

Välj "layout" i inställningar. Klicka på ”lägg till gadget” där du vill ha den. Välj gadgeten ”HTML/Javascript”. Klistra in koden och spara. Blogg.se har jag aldrig använt, för jag tycker inte det är en bra bloggplattform. Använder du blogg.se får du kolla runt bland widgetinställningar för att hitta var du ska lägga in koden. Du kan naturligtvis lägga in i ett inlägg också, om det finns html-läge i blogg.se.

Foto av Jenny Tilldal. Nr 4: fotograf okänd.

Vid frågor kontakta mig på min blogg som du hittar här.